Puisseguin-Saint-Émilion
Puisseguin-Saint-Émilion je apelace, která leží v srdci "satelitních" titulů apelace Saint-Émilion v subregionu Libournais na pravém břehu. Dalšími třemi satelitními apelacemi Saint-Émilion jsou Saint-Georges-Saint-Émilion, Montagne-Saint-Émilion a Lussac-Saint-Émilion. Všechny čtyři se nacházejí severně od města Saint-Émilion.
Stejně jako jeho sousedé vyrábí AOC pouze červená vína, obvykle na bázi odrůdy Merlot. Dalšími povolenými odrůdami jsou Malbec, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Carmenère, i když posledně jmenovaná se téměř nebo vůbec nevyskytuje. Celková plocha vinic apelace pokrývá přibližně 731 hektarů.
Vinice jsou vysazeny převážně na jílově-vápencových půdách s roztroušenými skvrnami aluviálního štěrku. Podkladem pro celou oblast je vápenec, který umožňuje kořenovým systémům najít vodu i v suchých obdobích.
Ze všech satelitních apelací má Puisseguin-Saint-Émilion nejpřísnější zákony týkající se výroby vína. Původní právní dokument, který byl sestaven pro klasifikaci AOC, stanovuje jednotlivé pozemky, na kterých musí být hrozny pro apelaci pěstovány. Aby mohly být hrozny kvalifikovány pro apelaci Puisseguin-Saint-Émilion, musí pocházet z vinic s hustotou menší než 5500 keřů na hektar. Musí obsahovat minimálně 187 gramů zbytkového cukru na litr. Po fermentaci (a chaptalizaci a technikách koncentrace) musí vína dosáhnout minimálně 11 procent alkoholu. Stejně jako u ostatních satelitů neexistují žádné klasifikace Grand Cru.